Hätäkeskuspäivystäjäksi valmistunut Minna aikoo hakea töihin Keravan hätäkeskukseen

18.12.2020 12.33
Uutinen
Kuvassa Pelastusopistosta 18.12.2020 hätäkeskuspäivystäjäksi valmistunut Minna Tukiainen.

Minna Tukiainen (32) on yksi 18.12. Pelastusopistosta valmistuneista hätäkeskuspäivystäjistä. Hänelle myönnettiin hyvästä opiskelumenestyksestä PRO112-stipendi.

Minna oli kiinnostunut hätäkeskuspäivystäjän koulutuksesta jo aiemmin, ja lähti koulutukseen, kun se sopi hänen elämäntilanteeseensa. 

"Opiskelut sujuivat hyvin, välillä jatkuva uuden opettelu oli toki rankkaakin, mutta meillä oli huippuryhmä ja todella ammattitaitoiset opettajat", hän kiittelee. 

Minna koki parhaiten omaa osaamistaan kehittävimpinä käytännön opinnot simulaatiojaksoissa ja rastipäivinä. Lisäksi kuukauden harjoittelu hätäkeskuksessa opetti todella paljon. 

"Tietenkin myös käytännön harjoitukset eri alojen tehtävistä, esimerkiksi ensiapu- ja alkusammutusharjoitukset olivat mielenkiintoisia. Mielenkiinto opintoihin säilyi suurena koko 1,5 vuoden opiskelun ajan", hän sanoo. 

Haastavinta Minnalle oli muun elämän sovittaminen opintoihin, sillä hän teki välillä töitä opintojen ohessa. Hän on opetellut olemaan itselleen armollinen, koska kaikkea ei voi osata vielä tässä vaiheessa, ja työn käytännön opettelu jatkuu vielä työpaikallakin.

"Aion hakea töihin Keravan hätäkeskukseen, mihin liittyy myös kotipaikan vaihto Kuopiosta Järvenpäähän. Odotan, että oppiminen jatkuu edelleen, ja oletan, että uusia tilanteita tulee varmasti vastaan vielä pitkän aikaa. Toivon, että kokemuksen karttuessa riittävästi työtehtäviin tulee myös vaihtelevuutta."

Minnasta on mukava päästä tiukan opiskelujakson jälkeen työskentelemään uuteen työyhteisöön ja uusien työkavereiden pariin.  

"Odotan töiden alkua, on hienoa päästä tekemään koulutusta vastaavaa työtä. Turvallisuusala kiehtoo minua ja koen, että työssä on merkitystä joka päivä sekä minulle, että hätänumeroon soittaville asiakkaille", hän sanoo lopuksi.

Pelastusopisto järjesti virtuaalisen valmistujaisjuhlan perjantaina 18.12. Tuolloin hätäkeskuspäivystäjän tutkintotodistuksen sai 23 henkilöä

Hakuaika seuraavaan koulutukseen on juuri nyt auki ja jatkuu 8.1. saakka. Kaikki Hätäkeskuslaitoksen avoimet työpaikat löytyvät valtiolle.fi-palvelusta.
 

Henkilöstö Koulutus Palkitsemiset Viestintä