Uratarina: hätäkeskuspäivystäjä Minna

Minna aloitti hätäkeskuspäivystäjän työt Keravan hätäkeskuksessa.

Aiemmin kerroimme Pelastusopistolla joulukuussa opintojaan viimeistelleestä Minnasta. Hätäkeskuspäivystäjäksi valmistumisen jälkeen kaikki sujui suunnitellusti, ja hän pääsi töihin Keravan hätäkeskukseen. Miten Minnan työt lähtivät käyntiin, ja mikä on ensivaikutelma hänen uudesta työpaikastaan?

Miten elämänmuutoksesi sujui, kun muutit uuteen kotiin ja aloitit työt uudessa työpaikassa?

”Muutto sujui muutamassa erässä, ja töiden aloitus melko leppoisasti perehdytyksellä. Oikeastaan töiden aloitus ei jännittänyt lainkaan, ja jopa odotin töiden alkua. Oli mukavaa tulla töihin omien kurssikavereiden kanssa, ja aloitusryhmässämme oli mukana myös palaavia hätäkeskuspäivystäjiä sekä poliiseja.” 

Minkälaisia ensivaikutelmia sait uudesta työpaikastasi?

”Minulle tuli heti alkuun tervetullut olo. Jo perehdytyksessä tutustuin jonkin verran talon väkeen, ja töiden ohessa tutustun heihin koko ajan lisää. Keravan hätäkeskuksessa on mukava meininki, ja tuntuu, että voin tarvittaessa kysyä apua keneltä tahansa.”

Minkälainen oli ensimmäinen vastaanottamasi hätäpuhelu?

”Jännitin kyllä ensimmäistä hätäpuheluani. En kylläkään enää muista, mikä tuon ensimmäisen puhelun aihe oli, joten se varmaankin sujui ihan hyvin! Jo muutaman puhelun jälkeen tuntui, että homma alkaa sujumaan. Perehdyttäjä oli alkuun tukena hätäpuhelujen aikana, mutta nyt kysyn perehdyttäjältä mieleen juolahtaneita kysymyksiä yleensä vasta puheluiden jälkeen. Tavallisimpien tehtävälajien puhelut sujuvat jo hyvin, vaikka toki joka päivä tulee jotain ihmeteltävääkin vastaan. Tammikuussa työnsä aloittaneiden perehdytys jatkuu vielä helmikuun loppuun saakka.”

Mitä haasteita uusi työ on tuonut mukanaan?

”Muutin pääkaupunkiseudulle Itä-Suomesta, joten olen päässyt tutustumaan ja opettelemaan minulle aivan uutta Uudenmaan aluetta. Työstäkin kyllä löytyy haasteita, sillä joitain tehtäviä ei ole mahdollista opetella kuin käytännössä. Lisäksi itselleni uutena asiana on tullut yövuorotyö. Olen opetellut vuorotyön rytmiä tämän ensimmäisen työssäolokuukauden ajan.”

Mikä on ollut töiden aloittamisessa palkitsevinta?

”Mukavinta on ollut töiden tekeminen ja uuden työarjen opettelu vuorotöineen. Päivittäin tulee vastaan paljon erilaisia ihmisiä ja tilanteita, joten kahta samanlaista päivää ei ole ainakaan toistaiseksi ollut. On myös mielenkiintoista oppia tuntemaan uusia työkavereita ja talon toimintatapoja. Oman osaamisen kehittymistä on myös kiva seurata. Välillä huomaan, että edellisestä samankaltaisesta tilanteesta on jo tullut opittua jotakin.”

Mitä odotat tulevalta?

”Tulevilta vuosilta odotan oman ammattitaidon karttumista ja sen kautta varmuutta työn tekemiseen. Uskoisin että taitojen kartuttua on tulossa koulutusta muihinkin työtehtäviin. Töiden aloitus on ollut mielenkiintoista, välillä vähän rankkaakin, mutta kaikin puolin sitä, mitä odotinkin.”