Hätäkeskuslaitoksen lakisääteisenä tehtävänä on hätätilanteita koskevien hätäpuheluiden vastaanottaminen ja arviointi sekä tehtävän välittäminen pelastus-, poliisi- tai sosiaali- ja terveystoimen viranomaiselle välittömiä toimenpiteitä varten.
Hätäkeskuspäivystäjäkoulutuksen haku on käynnissä 2.–27.5.2022. Opinnot käynnistyvät tammikuussa 2023 ja kestävät 1,5 vuotta. Valmistumisen jälkeen voit työllistyä hätäkeskuksiin kuudella eri paikkakunnalla riippuen siitä, missä valmistumisesi jälkeen on tarvetta. Hätäkeskukset sijaitsevat Keravalla, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Turussa ja Vaasassa. Hätäkeskuspäivystäjä tekee aidosti merkityksellistä työtä, jossa ihmisten auttaminen on kaiken keskiössä. Työ on kolmivuorotyötä ja hätäkeskuspäivystäjän keskiansio on noin 3500 € / kk. Tutustu tutkintoon ja hae 27.5. mennessä.
Koulutuksesta ja opintorakenteesta voit lukea pelastusopisto.fi -sivuilta.
"Tekemättä jätetyt asiat yleensä harmittavat jälkikäteen enemmän kuin tehdyt. Niinpä hain koulutukseen Pelastusopistoon ja tulin valituksi."
"Koulutus vaikutti monipuoliselta ja mielenkiintoiselta. Otin itse lisää selvää hätäkeskuspäivystäjän työstä, ja ensimmäistä kertaa jokin ala niin sanotusti kolahti itseeni."
”Mukavinta on ollut töiden tekeminen ja uuden työarjen opettelu vuorotöineen. Päivittäin tulee vastaan paljon erilaisia ihmisiä ja tilanteita, joten kahta samanlaista päivää ei ole ainakaan...
Patrick Tiaisen kipinä Hätäkeskustoimintaa kohtaan on herännyt palokuntaharrastuksen kautta. Hän on työskennellyt nyt reilun vuoden hätäkeskuspäivystäjänä ja kokee tekevänsä merkityksellistä työtä.
Jo nuorena vuoromestari Pekka Heikkinen tiesi, että hän haluaa työskennellä turvallisuuteen liittyvässä työsä. Monipuolisen uran kautta hän työskentelee nyt vuoromestarin Hätäkeskuslaitoksella.
Poliisin tutkinto antaa pätevyyden toimia hätäkeskuspäivystäjänä. Tätä reittiä myös hätäkeskuksen ylipäivystäjänä toimiva Aapo Asumaniemi työllistyi Hätäkeskuslaitokselle.