Karriär på Nödcentralsverket

Ledningscentralsoperatör Tapani

Tapani, som är utbildad polis, kände inte till nödcentralens verksamhet sedan tidigare, men han sveptes med av arbetet och har nu arbetat i närmare 20 år. De senaste sex åren har han arbetat som...

Personal
27.11.2023

Nödcentraloperatören Aino

Aino arbetade i en hotellreception när hon fick ett samtal från Räddningsinstitutet. ”Vi skulle ha plats för dig på kursen till nödcentraloperatör, vill du ta emot platsen?”.

Utbildning
27.07.2023

Specialsakkunnig Juha Viitaluoma

Många trivs länge i Nödcentralsverkets tjänst. En av dem är Juha Viitaluoma, som gick i pension efter att i 18 år ha arbetat med att utveckla nödcentralsverksamheten.

Personal
18.08.2022

Nödcentraloperatör Pauli Manninen

Pauli, som ursprungligen kommer från Mellersta Finland, blev första gången intresserad av en karriär som nödcentraloperatör redan i högstadie- eller gymnasieåldern, då han tittade på tv-serien 112...

Utbildning
10.01.2023

Nödcentraloperatör Veena Särkinen

Veena uppmuntrar dem som drömmer om en karriär som nödcentraloperatör att modigt söka till utbildningen och att studera för en ny karriär inom ett samhällsviktigt område med ett öppet sinne.

Personal Utbildning
27.01.2023

Nödcentralsoperatör Minna Tukiainen

"Det trevligaste har varit att jobba och lära sig att leva med en ny arbetsvardag med nattskiften. Dagligen stöter jag på många olika människor och situationer. Åtminstone hittills har det inte...

Personal
05.10.2020

Nödcentraloperatör Kasper Lusenius

"I förväg var jag medveten om att det här är ett verkligen utmanande yrke, så kanske ville jag också utmana mig själv och vara en liten, men viktig del av hjälpkedjan." 

Personal
30.06.2022

Nödcentralsoperatör Amanda Vesalainen

"Utbildningen verkade vara mångsidig och intressant. Jag tog själv reda på mer om nödcentraloperatörens arbete, och för första gången gjorde en bransch intryck på mig."

Personal
09.06.2021

Nödcentralsoperatör Oili

"Saker som inte gjorts irriterar mig i efterhand mer än saker som gjorts, och därför lämnade jag in ansökan till utbildningen vid Räddningsinstitutet och blev antagen."

Personal
31.12.2021