Sijaintitieto näkyvälle paikalle

Lomakausi on vilkkaimmillaan. Selvitä mökin tarkat osoitetiedot tai koordinaatit mahdollisen hätätilanteen varalta ja kiinnitä sijaintitietolomake näkyvälle paikalle.
Tulosta lomake

Hätätilanne vesillä

Sisävesillä sattuneissa onnettomuuksissa soitetaan hätänumeroon 112. Merellä sattuvissa hätätilanteissa yhteys Meripelastuksen hälytysnumeroon. 
Ohjeita vesille
  • Hätäkeskuspäivystäjä voi käyttää tulkkauspalvelua apuna hätäilmoitusten käsittelyssä. Vuonna 2020 suurin tulkkaustarve oli venäjän kielisille...

    Uutinen Hätäkeskuspalvelut
    06.07.2021
  • Hätäkeskuslaitos vastaanotti perjantain 25.6. ja sunnuntain 27.6. välisenä aikana yhteensä noin 33 000 hätäilmoitusta. Viime vuoden vastaavana...

    Tiedote Hätäkeskuspalvelut
    28.06.2021
Uutishuoneeseen

Materiaalit ja ohjeet

Materiaalipankista löydät aineistoja hätänumeron käytön koulutukseen, paikkatietolomakkeita ja muuta materiaalia liittyen Hätäkeskuslaitoksen toimintaan ja hätänumeron oikeaan käyttöön.

Meille töihin

Etsitkö tietoa Hätäkeskuslaitoksen avoimista viroista? Haluaisitko kouluttautua hätäkeskuspäivystäjäksi?

Yhteystiedot

Hätäkeskuslaitoksen hallinnon, viestinnän, kirjaamon, hätäkeskusten, laskutuksen ja ilmoitinlaitepalvelun yhteystiedot löydät täältä. Hätäilmoituksen voi tehdä vain soittamalla 112 tai hätätekstiviestillä - ei sähköpostitse.

Näin soitat 112

Kiireellinen hätätilanne? Soita 112. Kuuntele ja vastaa kysymyksiin. Soita aina itse jos voit.

Koronavirus

Soita hätänumeroon vain hätätilanteissa: älä soita koronavirustartunnan epäilystä hätänumeroon 112. Mikäli oireesi viittaavat kiireelliseen hätätilanteeseen, jolloin tarvitset paikalle kiireellisesti ambulanssia, soita hätänumeroon 112.

Palo- ja rikosilmoitinlaitteet

Hätäkeskuslaitokseen voi liittää palo- ja rikosilmoitinlaitteita. Katso tästä lisätiedot palvelusta ja liitä ilmoitinlaite Hätäkeskukseen.