Hätäkeskuslaitos

Vuoden 2022 tilinpäätös on julkaistu

Vuonna 2022 hätäkeskuksissa käsiteltiin yhteensä lähes kolme miljoonaa hätäilmoitusta. Vastattujen hätäilmoitusten kokonaismäärä kasvoi 5 prosenttiyksikköä edelliseen vuoteen verrattuna. Hätäpuheluihin vastattiin kuitenkin edellisvuotta nopeammin.
Lue vuoden 2022 tilinpäätös

112 Hätäkeskus -podcastin 1. jaksossa puhutaan varautumisesta arjessa

Hätäkeskuslaitoksen ensimmäisessä podcastissa on vieraana Essi Kulju Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä (SPEK) ja Jouni Pousi Huoltovarmuuskeskuksesta (HVK). Keskustelua johdattaa Hätäkeskuslaitoksen sosiaali- ja terveystoimen toimialapäällikkö Ari...
Kuuntele podcast
Uutishuoneeseen

Materiaalit ja ohjeet

Materiaalipankista löydät aineistoja hätänumeron käytön koulutukseen, paikkatietolomakkeita ja muuta materiaalia liittyen Hätäkeskuslaitoksen toimintaan ja hätänumeron oikeaan käyttöön.

Meille töihin

Etsitkö tietoa Hätäkeskuslaitoksen avoimista viroista? Haluaisitko kouluttautua hätäkeskuspäivystäjäksi?

Yhteystiedot

Hätäkeskuslaitoksen hallinnon, viestinnän, kirjaamon, hätäkeskusten, laskutuksen ja ilmoitinlaitepalvelun yhteystiedot löydät täältä. Hätäilmoituksen voi tehdä vain soittamalla 112 tai hätätekstiviestillä - ei sähköpostitse.

Näin soitat 112

Kiireellinen hätätilanne? Soita 112. Kuuntele ja vastaa kysymyksiin. Soita aina itse jos voit.

Varautuminen sähköpulaan

Sähkökatkoihin varautuessa on hyvä huomioida miten hätäkeskuspalvelut toimivat erilaisissa häiriötilanteissa ja miten kiireellisessä hätätilanteessa saa yhteyden hätänumeroon.

Palo- ja rikosilmoitinlaitteet

Hätäkeskuslaitokseen voi liittää palo- ja rikosilmoitinlaitteita. Katso tästä lisätiedot palvelusta ja liitä ilmoitinlaite Hätäkeskukseen.