Nödcentralsverket

Gör en säkerhetsgärning

Ladda ner appen 112 Suomi. Kom ihåg att ringa ett nödsamtal via appen i händelse av en nödsituation. Då förmedlas din position automatiskt till nödcentralen.
112 Suomi appen

Telefonförfrågningar hör inte till nödnumret

Det händer ofta att någon ringer nödnumret 112 i situationer som inte kräver att brådskande hjälp av myndigheter kallas till platsen. Frågor som gäller midsommarbrasor eller öppen eld hör inte i nödnumret 112. Ring nödnumret endast i brådskande...
Anvisningar för olika situationer
för nyhetsrummet

Material och instruktioner

I materialbanken hittar du material som du kan använda för utbildning i hur man använder nödnumret, platsinformationsformulär och annat material som handlar om Nödcentralsverkets verksamhet och den rätta användningen av nödnumret.

Jobba hos oss

Söker du information om lediga tjänster vid Nödcentralsverket? Vill du utbilda dig till nödcentraloperatör?

Kontaktinformation

Du hittar kontaktinformationen för Nödcentralsverkets förvaltning, kommunikation, registratorskontor, nödcentraler, fakturering och larmanläggningstjänst här. Nödmeddelanden kan endast göras genom att ringa till nödnumret 112 med ett nöd-sms – inte per...

När ska du ringa nödnumret 112?

Brådskande nödsituation? Ring 112. Svara på frågorna.

Nyhetsrummet

Nyhets från Nödcentralsverket.

Brandlarm- och brottsanmälningsanläggningar

Brandlarm- och brottsanmälningsanläggningar kan anslutas till Nödcentralsverket. Läs mer om tjänsten här och anslut larmanläggningen till en nödcentral.