Amanda sai vinkin työstä tuttavaltaan

Amanda valmistui 4.6. hätäkeskuspäivystäjäksi. Hän sai vinkin hätäkeskuspäivystäjän koulutuksesta ja työstä tuttavaltaan, joka oli aiemmin toiminut hätäkeskuspäivystäjänä.

- Koulutus vaikutti monipuoliselta ja mielenkiintoiselta. Otin itse lisää selvää hätäkeskuspäivystäjän työstä, ja ensimmäistä kertaa jokin ala niin sanotusti kolahti itseeni, hän sanoo. 

Amanda muutti opiskeluajaksi Kuopioon, ja palasi nyt takaisin synnyinseuduilleen Turkuun. Hän työskenteli ennen opiskeluja mm. vuoropäällikkönä.

- Kirjoitin toukokuussa 2014 ylioppilaaksi. Sen jälkeen siirryin suoraan työelämään ja nyt viimeisimpänä ennen hätäkeskuspäivystäjäopintoja työskentelin vuoropäällikkönä Lidlissä. 
Amandan opiskelut sujuivat hyvin, vaikka korona-aika toi niihin haasteita. Etäopintoja oli poikkeuksellisen paljon. Mielenkiintoisinta hänelle oli kolmannen lukuvuoden hätäkeskusharjoittelu.

- Oli hienoa päästä harjoittelussa kuulemaan eri viranomaisten ja asiantuntijoiden henkilökohtaisia kokemuksia kentältä. Haastavalta aluksi tuntui omalla epämukavuusalueella työskentely, erityisesti simulaatioharjoituksissa. Oppimisen kannalta juurikin nuo harjoitukset olivat erityisen arvokkaita.

Hätäkeskuslaitos myönsi Amandalle PRO112-stipendin hyvästä opiskelumenestyksestä. Hän odottaa, että hän pääsee töissä kehittymään hyväksi hätäkeskuspäivystäjäksi.

- Odotan jatkuvaa itseni kehittämistä ja kasvamista hyväksi hätäkeskuspäivystäjäksi. Kuten koulussakin meille sanottiin, niin oppiminen jatkuu työelämässä. On myös hienoa päästä tutustumaan sekä tulevaan työyhteisöön että kentän viranomaisten toimintaan.

Amanda aloittaa hätäkeskuspäivystäjän työt Turun hätäkeskuksessa 10.6. Samaan aikaan työt aloittaa myös 19 muuta 4.6. Pelastusopistosta valmistunutta hätäkeskuspäivystäjää.

Lue myös:

Hätäkeskuspäivystäjän koulutus Pelastusopistossa, Kuopiossa