Muutoksia ILMO-järjestelmässä asiointiin

ILMO-asiointipalvelussa pyydetään jatkossa avoin- ja kommandiittiyhtiöiltä y-tunnuksen lisäksi yhden vastuullisen yhtiömiehen henkilötunnus.
Palo- ja rikosilmoitinlaitteiden yritysasiakkaille suunnatussa ILMO-asiointipalvelussa kuluttaja-asiakkailta vaaditaan jatkossa henkilötunnus. Muutos koskee erityisesti avoin- ja kommandiittiyhtiöitä, jotka ovat rinnastettavissa kuluttaja-asiakkaisiin.
Nykyisten asiakkaiden tulee lisätä tieto ILMO-asiointipalveluun itse. Tieto lisätään Asiakkaan perustiedot -kohdassa. Uusilta asiakkailta henkilötunnus kysytään automaattisesti asiakastiliä luodessa.
Muutoksen taustalla on Valtiokonttorin ohjeistus asiakasrekisterin yksilöintitiedoista. Henkilötunnusta käytetään kuluttajan verkkolaskuosoitteen päivittämisessä ja e-laskujen ohjaamisessa Suomi.fi-viestit palveluun tai sähköisiin postilaatikoihin.
Henkilötunnuksen välityksessä käytetään aina suojattua yhteyttä osapuolien välillä eikä henkilötunnus tulostu laskulle.
Tilauksesta perintään hyvät käytännöt -ohje (valtiokonttori.fi).
Lisätietoja myyntilaskujen sisältövaatimuksista (valtiokonttori.fi).
Näin toimit myrskyn aiheuttamissa tilanteissa
Myrskyt aiheuttavat erilaisia ongelmia ja tuhoja, kuten puiden kaatumisia ja sähkökatkoja. On tärkeää tietää, milloin myrskyn aiheuttamissa haasteissa on syytä soittaa hätänumeroon ja miten myrskyn aiheuttamiin hätätilanteisiin voi varautua.
112-hätätekstiviestin rekisteröintivelvoite päättyy
Tekstiviestin voi nyt lähettää hätänumeroon 112 mistä puhelinnumerosta tahansa. Palvelu on suunnattu erityisesti ihmisille, joilla on vaikeuksia kuulemisen tai puheen tuottamisen kanssa.
112 Suomi -sovellus arjen turvana jo 10 vuotta
112 Suomi -sovellus on vuosien varrella kasvanut turvallisuuden palvelukokonaisuudeksi. Sen palveluista on apua erilaisissa hätä- ja ongelmatilanteissa niin normaalioloissa kuin häiriö- ja poikkeustilanteissa.
Sijaintitieto voi pelastaa hengen
Hätäpuhelussa tärkeintä avun saannin kannalta on tietää sijainti, jotta auttajat löytävät paikalle mahdollisimman nopeasti. Tekniikka ja erityisesti 112 Suomi -sovellus on tässä hyvä apuväline.
Juhannuksena tehtiin 24 900 ilmoitusta hätänumeroon
Hätäkeskuslaitos vastaanotti perjantain 20.6. ja sunnuntain 22.6. välisenä aikana yhteensä noin 24 900 hätäilmoitusta (28 300 vuonna 2024), joista 12 400 välitettiin tehtäväksi viranomaisille (14 000 vuonna 2024).