Uudet hätäkeskuspäivystäjät valmistuivat Pelastusopistolta

Julkaisuajankohta 2.6.2023 14.20
Uutinen
Hätäkeskuslaitoksen ylijohtaja Taito Vainio
Hätäkeskuslaitoksen ylijohtaja Taito Vainio

Hätäkeskuspäivystäjäkurssin valmistujaisia juhlittiin Pelastusopistolla perjantaina 2.6.2023. Tutkintotodistuksen vastaanotti 21 uutta hätäkeskuspäivystäjää. He aloittavat työnsä 12.6. eri hätäkeskuksissa.

Hätäkeskuslaitoksen ylijohtaja Taito Vainio onnitteli lämpimästi valmistuneita päivystäjiä ja toivotti heidät tervetulleeksi töihin Hätäkeskuslaitokseen. Valmistujaispuheessa Vainio kertoi olevansa varma siitä, että Pelastusopiston tarjoama koulutus antaa erinomaisen lähtökohdan hoitaa asioita myös käytännössä. Vainio korosti hätäkeskuspäivystäjän merkittävää roolia, josta jokaisen valmistuneen kannattaa olla ylpeä.

− Omalla toiminnallanne teillä on mahdollisuus auttaa ihmisiä silloin, kun heidän henki tai terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa, kertoo Vainio.

Korkeatasoisesta koulutuksesta pidettävä kiinni

Suomessa hätäkeskuspäivystäjän omaan harkintavaltaan ja päätöksentekoon perustuva hätäilmoitusten käsittely on ainutlaatuinen toimintatapa, josta maailmalla ollaan hyvin kiinnostuneita. Korkeatasoisten hätäpalveluiden tuottamisesta on kuitenkin pidettävä jatkuvasti huolta. 
 
Vainio painotti puheessa riittäviä taloudellisia voimavaroja, joilla ylläpitää, kehittää ja varmistaa kaikkien sisäisen turvallisuuden toimijoiden käyttämä hätäkeskustietojärjestelmä kaikissa oloissa. On myös varmistettava hyvä osaaminen ja hyvät yhteistyösuhteet viranomaisiin sekä muihin yhteistoimintatahoihin.

− Yhteistyöllä kykenemme pitämään Suomen turvallisena, Vainio toteaa.

Opiskelun jälkeen heti töihin

Hätäkeskuspäivystäjän koulutus kesti 1,5 vuotta ja oli laajuudeltaan 90 opintopistettä. Opinnot suoritettiin sekä Pelastusopistolla että Poliisiammattikorkeakoululla. Opintojen aikana tulevat hätäkeskuspäivystäjät pääsivät tutustumaan hätäkeskuksiin työharjoittelujaksojen aikana. Uudet päivystäjät aloittavat työnsä maanantaina 12.6. joko Keravalla, Turussa, Vaasassa tai Oulussa.

Kahdessa rivissä henkilöitä, joilla on kädessä hätäkeskuspäivystäjän tutkintotodistus.

Kuvassa Hätäkeskuspäivystäjäkurssi 40:n opiskelijoita.

Muokattu 2.6.2023: Uusia päivystäjiä ei aloita Porissa tai Kuopiossa.  

Muokattu 13.7.2023 Lisätty nostokuva

Koulutus