112 Hätäkeskus -podcast

112 Hätäkeskus on Hätäkeskuslaitoksen podcast, jossa keskustellaan turvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisista asioista ja hätänumeron oikeasta käytöstä. Haluamme tuoda Hätäkeskuslaitoksen toiminnan lähemmäksi kansalaista ja kertoa päivittäisestä työstä turvallisuusviranomaisena Suomessa.

Podcastit ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja Apple Podcastissa.

Jakso 1/2024: Nuoret ja hätänumero 112

Olli, Dahfed ja Elvira- podcast-studiossa Niinan kanssa.

Neljännessä jaksossa ääneen pääsevät nuoret. Vieraana ovat lukiolaiset Olli, Dahfed ja Elvira, jotka kertovat rohkean avoimesti hätänumeron 112 herättämistä tunteista. Keskustelua johdattaa hätäkeskuspäivystäjä Niina Sairila.

Uskaltaako hätänumeroon 112 soittaa? Missä tilanteissa hätänumeroon soitetaan?

Jakso on julkaistu hätänumeroviikolla, jonka teemana on tänä vuonna hätänumeron oikea käyttö. Teemaviikon erityisenä kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. 

Kuuntele jakso I Lue jakso 1/2024 (pdf)

Jakso 3/2023: Posttraumatyöpajat

""

Kolmannessa jaksossa keskustellaan posttraumasta ja sen käsittelystä hätäkeskuspäivystäjän työssä. Vieraana ovat vuoromestari Miia Pohjalainen ja psykoterapeutti Markku Andelin. Keskustelua johdattelee viestintäasiantuntija Patrick Tiainen.

Voiko hätäkeskuspäivystäjä traumatisoitua työssään, ja miten sellainen voisi ilmetä? Minkälaiset tilanteet ovat potentiaalisesti traumatisoivia, ja miten traumaa voidaan hoitaa? Mitä on posstraumatyöpaja? 

Kuuntele jakso I Lue jakso 3/2023 (pdf)

Jakso 2/2023: Avun ensimmäinen lenkki

""

 Hätäkeskuslaitos 112 -podcastin toisessa jaksossa keskustellaan vuonna 2022 julkaistusta kirjasta "Avun ensimmäinen lenkki". Kirja kuvaa hätäkeskustoimintaa ja hätäkeskuspäivystäjän työtä neljällä eri vuosikymmenellä. Vieraana ovat jätäkeskuspäivystäjä Margareta Ådjers-Laakso ja ylipäivystäjä Patrick Tiainen. Keskustelua johdattaa harjoittelija Marko Männistö.

Mietitkö, mitä tapahtuu, kun soitat hätänumeroon? Millaista on hätäkeskuspäivystäjän työ?  Kuuntele, miksi he halusivat kirjoittaa kirjan työstä 112-numeron takana.

Kuuntele jakso I Lue jakso 2/2023 (pdf)

Jakso 1/2023: Varautuminen on arjen pieniä tekoja

"" Vuoden 2023 112-päivää vietetään helmikuun 11. päivänä. Tämän vuoden teemana on "Varautuminen on arjen pieniä tekoja". Hätäkeskuslaitoksen historian ensimmäisessä podcastissa on vieraana Essi Kulju Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä (SPEK) ja Jouni Pousi Huoltovarmuuskeskuksesta (HVK). Keskustelua johdattaa Hätäkeskuslaitoksen sosiaali- ja terveystoimen toimialapäällikkö Ari Ekstrand.

Mitä varautuminen sitten arjessa on? Ja koskeeko varautuminen meitä kaikkia? Kuuntele Essin ja Jounin vinkit siihen, miten voit varautua erilaisiin häiriötilanteisiin arjen pienillä teoilla.

Kuuntele jakso I Lue jakso 1/2023 (pdf)