Hätänumeroviikolla kiinnitetään huomiota varautumiseen

Julkaisuajankohta 6.2.2023 11.20
Uutinen
112-päivän logo ja teksti

Valtakunnallista turvallisuuskampanjaa vietetään jälleen hätänumeroviikolla 6.-12. helmikuuta. Kampanja huipentuu 112-päivään lauantaina 11.2. Teemana on ”Varautuminen on arjen pieniä tekoja".

Hätäkeskuslaitos koordinoi jälleen valtakunnallista turvallisuuskampanjaa – nyt jo 26. kertaa. 112-päivä on Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen tapahtuma arjen turvallisuuden parantamiseksi.
Kampanjalla halutaan tänä vuonna kannustaa ihmisiä varautumaan erilaisiin häiriö- ja poikkeustilanteisiin sekä ennaltaehkäisemään erilaisia vaaratilanteita.

– Toivomme, että mediakin osallistuu kampanjaan ja välittää varautumiseen liittyvää tietoa yleisöilleen. Yhdessä voimme edistää arjen turvallisuutta, kertoo kampanjan projektipäällikkönä toimiva, Hätäkeskuslaitoksen viestintäasiantuntija Katri Kalliomäki.

Hätäkeskuslaitos muistuttaa 112-päivän viikolla hätänumeron oikeasta käytöstä, varautumisesta sähkökatkoihin ja 112 Suomi -mobiilisovelluksen käytöstä ja ominaisuuksista. Hätäkeskukset osallistuvat tänä vuonna yleisötapahtumiin viidellä eri paikkakunnalla. 

Hätänumeroviikko 6.-12.2.

  • 112-päivä on Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi.
  • Kampanjan juhlapäivä on vuosittain 11. helmikuuta, ja kampanja-aikaa on koko viikko, tänä vuonna 6.-12.2.
  • Jo perinteeksi muodostunutta 112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien.
  • Kampanjaviikon aikana kuka tahansa voi osallistua 112-päivään järjestämällä yleisötapahtuman yhdessä muiden toimijoiden kanssa, toteuttamalla teemapäivän esimerkiksi työpaikalla, koulussa ja harrastusporukassa tai jakamalla arvokasta turvallisuustietoa sosiaalisessa mediassa.
  • 112-päivä on suomalainen keksintö ja Euroopassa sitä on vietetty vuodesta 2008 alkaen. 112-päivä on koko EU:n laajuinen ja näkyvä turvallisuuskampanja, jonka avulla pystytään tekemään vaikuttavaa turvallisuusviestintää. Katso lisätietoja 112-päivän vietosta Eurooppalaisen hätänumerojärjestön (EENA) verkkosivulta ja somekanavilta.
  • Lisätietoja 112-päivän verkkosivuilla ja kampanjan somekanavilla Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, #112paiva, #112dagen ja #112day
  • Katso ja lataa 112-päivän kuvat ja materiaalit käyttöön.

Vaaratiedotteiden välitysjärjestelmän testaus 112-päivänä 11.2. klo 11.20.

Virallista vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää testataan jälleen 11.2. klo 11.20 alkaen. Kokeilussa vaaratiedotteet välitetään televisioon sekä teksti-tv:n sivulle 112, radioon ja 112 Suomi -sovellukseen. Hätäkeskuslaitos julkaisee vaaratiedotteet myös Hätäkeskuslaitoksen Facebook- ja Twitter-tileillä.

Lue lisää: Vaarasta varoittaminen - Hätäkeskuslaitos välittää vaaratiedotteet.

112-päivä Kampanja