Testaushistoria nähtävillä ILMO-järjestelmässä
Jatkossa asiakas voi itse tarkistaa ILMO-asiointipalvelun kautta, onko kohteen ilmoitinlaite asianmukaisesti testattu. Testaushistoriaa näytetään asiointipalvelussa takautuvasti 1.7.2024 lähtien.
Ilmoitinlaitteiden testaushistoria löytyy ILMO-asiointipalvelun sopimuskohtaisesti jokaisen sopimuksen sivulta. Testaushistoria on asiakaskohtainen. Jos kohteen omistajuus muuttuu, testihistoria ei siirry uudelle omistajalle. Testaushistoria on nähtävillä asiointipalvelussa aina viimeisen 3 vuoden ajalta.
Testaushistorian näkyminen ILMO-asiointipalvelussa on asiakkaiden toivoma ominaisuus. Ominaisuuden myötä asiakkaiden omavalvonta paranee eikä testaustietoa tarvitse enää pyytää erillisellä tietopyynnöllä. Uudistus on myös ensiaskel kohti paloilmoitinlaitteiden itsenäistä testausta. Paloilmoitinlaitteitta on mahdollista testata itsenäisesti ensi vuonna käyttöön tulevan ILTA-palvelun avulla.
ILMO-asiointipalvelu on palo- ja rikosilmoitinlaitteiden yritysasiakkaille suunnattu palvelu. Asiointipalvelussa asiakas voi hallinnoida organisaation sopimus- ja laskutustietoja. Palvelun kautta voi lähettää ilmoitinlaitteen liittymishakemuksen, irtisanoa sopimuksen sekä päivittää esimerkiksi yhteyshenkilöiden tietoja.
Tutustu myös
Yleinen ALV-kanta muuttuu – Vaikuttaa ilmoitinlaitteiden laskutukseen 1.9. alkaen
Hätänumeroon soittamista ei tarvitse jännittää
Lapset ovat usein esimerkillisiä hätäilmoituksen tekijöitä, sillä he kuuntelevat tarkasti ja noudattavat ohjeita. Eemeli harjoitteli hätätilanteen tunnistamista ja hätänumeron oikeaa käyttöä koulussa järjestetyllä 112-päivän oppitunnilla.
Hätänumero tuo turvaa lapsille ja nuorille
Hätänumeron oikean käytön opettaminen on turvallisuusteko. Lapsille on tärkeää puhua hätätilanteiden tunnistamisesta ja rohkaista hätäilmoituksen tekemiseen.
Eri kohderyhmille painotetaan hätänumerosta eri asioita
112-päivä on valtakunnallinen tempaus, jonka tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio hätänumeroon 112 ja hätätilanteiden tunnistamiseen. 112-koulutuksessa on hyvä pohtia kohderyhmälle ominaista toimintaa ja ymmärrystä. Esimerkiksi lapsille ja nuorille on hyvä painottaa eri asioita kuin ikäihmisille tai vaikka maahanmuuttajille ja ulkomaalaisille.
Ihmisen kohtaaminen on hätäkeskuspäivystäjän työn ytimessä
Vaikka teknologia kehittyy, ovat hätäkeskuspalvelut jatkossakin pääasiassa ihmisten palvelua ihmisille. Se vaatii vuorovaikutustaitoja, ja itsetuntemusta omien reaktioiden tunnistamiseksi ja kuormituksen rajaamiseksi.
Hätänumeroon tehtiin vuodenvaihteessa 14 200 ilmoitusta
Hätänumeroon tehtiin vuodenvaihteessa eniten ilmoituksia tehtävälajeista: ilkivalta, järjestyslakirikkomus tai muu häiriökäyttäytyminen, kaatuminen sekä muu sairastuminen. Suurin osa tehtävistä välitettiin ensihoidolle.