112-päivää vietetään jälleen 11.2.2024

Julkaisuajankohta 19.1.2024 9.42
Uutinen
Kuvassa pelastustoimen sekä rajavartiolaitoksen edustajat ja hätäkeskuspäivystäjä virka-asussa paloaseman edessä.

112-päivä on valtakunnallinen tempaus, jonka tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. Hätänumeroviikkoa vietetään 5.-11. helmikuuta ja se huipentuu 112-päivään sunnuntaina 11.2.

Vuonna 2024 kampanjaa vietetään teemalla ”Hätänumeron oikea käyttö”. Kampanjan avulla halutaan parantaa hätätilanteiden tunnistamista ja vähentää hätänumeroon kuulumattomien ilmoitusten määrää. Erityisenä kohderyhmänä tänä vuonna on lapset ja nuoret.

Kampanjassa turvallisuustoimijat sekä esimerkiksi koulut, työpaikat, harrasteseurat ja yhdistykset voivat jakaa arvokasta turvallisuustietoutta. Lisäksi jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomion arjen turvallisuuteen.

Näin osallistut

  1. Yleisötapahtuma: Järjestä yleisölle suunnattu tapahtuma yhteistyössä turvallisuustoimijoiden, järjestöjen tai vaikka yritysten kanssa.  Tapahtumia voi järjestää esimerkiksi kauppakeskuksissa, kävelykaduilla tai paloasemilla. Ilmoita tapahtuma kampanjan verkkosivuille. 
  2. Teemapäivä: Huomioi teemapäivä hätänumeroviikolla esimerkiksi työpaikalla, koulussa tai harrastustoiminnassa. 
  3. Some: Jaa turvallisuustietoa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #112paiva #112dagen #112day. 

112-päivä on perinteisesti eri turvallisuusviranomaisten, järjestöjen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden yhteinen tapahtuma. Tapahtumia on järjestetty vuosittain eri puolilla Suomea ja somessa kampanjointi on ollut aktiivista. Kampanjointia voi tehdä koko hätänumeroviikon (viikko 6) ajan.

Toivomme, että mahdollisimman moni turvallisuustoimija osallistuu kampanjaan myös tänä vuonna. Voimme kaikki yhdessä edistää arjen turvallisuutta jakamalla turvallisuusvinkkejä niin paikallisissa tapahtumissa kuin esimerkiksi sosiaalisen median kanavilla.
Muista seurata 112-päivän sosiaalisen median kanavia ja verkkosivuja. 

Hyödynnä valmiita materiaaleja

Edit 19.01.2024: tyhjä riviväli poistettu.