Hätäkeskuspäivystäjiä koulutetaan lisää

27.5.2021 14.56
Uutinen
Kuvituskuva.

Hallitus on sopinut vuoden 2021 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä ja esittää pelastustoimen toimintamenoihin 955 000 euron lisäystä ylimääräisen hätäkeskuspäivystäjäkurssin järjestämiseksi.

Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen toteaa, että esitys on odotettu ja toivottu.

– Rahoituksen turvin pystytään järjestämään ylimääräinen kurssi vastaamaan Hätäkeskuslaitoksen henkilöstötarpeita. Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Pelastusopiston ja Hätäkeskuslaitoksen kesken. 1,5 vuotta kestävä 24 aloituspaikan hätäkeskuspäivystäjäkurssi voidaan käynnistää Kuopiossa ensi syksynä.

Hätäkeskuslaitos on jo pitkään ilmaissut huolensa henkilöstön riittävyydestä. Johtaja Taito Vainio pitää ylimääräisen hätäkeskuspäivystäjäkurssin järjestämistä ratkaisevan tärkeänä.

– Ylimääräisen kurssin toteutuminen on äärimmäisen tärkeää Hätäkeskuslaitoksen tulevaisuuden palvelukyvyn kannalta. Olen todella tyytyväinen esitykseen. Se osoittaa, että huoltamme henkilöstön jaksamisesta ja palvelukykymme pitämisestä yllä on kuultu. Tulemme omalta osaltamme tukemaan koulutuksen toteuttamista niin hyvin kuin pystymme.

Vuoden 2021 kolmas lisätalousarvioesitys annettiin eduskunnalle torstaina 27. toukokuuta.

Henkilöstö Koulutus