Uusia hätäkeskuspäivystäjiä tarvitaan - haku kurssille nyt auki

15.12.2020 12.05
Uutinen
Kuvassa hätäkeskuspäivystäjiä

Uusia hätäkeskuspäivystäjiä tarvitaan moneen eri hätäkeskukseen eri puolille Suomea. Koulutuksesta valmistuneet pääsevät koulutusta vastaaviin töihin heti tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Hätäkeskuspäivystäjän koulutus on Pelastusopiston (Kuopio) sekä Poliisiammattikorkeakoulun (Tampere) ja Hätäkeskuslaitoksen suunnittelema kokonaisuus, joka johtaa hätäkeskuspäivystäjän tutkintoon. Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja ne kestävät 1,5 vuotta. Opetus, majoitus ja ruokailut ovat opiskelijalle pääosin maksuttomia. Opiskelijan aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan hyödyntää henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla, jonka opiskelija ja opettajat tekevät yhteistyössä opetussuunnitelman tavoitteiden puitteissa. 

Hätäkeskuslaitoksessa on tälläkin hetkellä avoinna 32 hätäkeskuspäivystäjän virkaa tai määräaikaista virkasuhdetta. Pelastusopistosta valmistuu vähemmän hätäkeskuspäivystäjiä, kuin mitä Hätäkeskuslaitoksessa on avoimia työpaikkoja, joten työllistymisnäkymät ovat erittäin hyvät. 

Tutustu koulutukseen ja hae 8.1.2021 mennessä.

Koulutus