Häkeläinen: Sovellusasiantuntija Minna Ylinen

5.10.2020 10.34
Uutinen
Kuva Minna Ylisestä

Työn merkityksellisyys motivoi Hätäkeskuslaitoksen sovellusasiantuntijana toimivaa Minna Ylistä. Hätäkeskusmaailmassa Minna on työskennellyt jo parikymmentä vuotta, ja urapolku on kuljettanut häntä hätäpuheluista tietojärjestelmien pariin.

Minna työskentelee Hätäkeskuslaitoksen Tietojärjestelmät-yksikössä, ja hänen toimenkuvaansa kuuluvat operatiivisten järjestelmien palvelu- ja häiriönhallinta sekä viraston Virve-pääkäyttäjänä toimiminen. Minnan urapolku hätäkeskusmaailmassa alkoi jo ennen Hätäkeskuslaitoksen perustamista. 

- Olen työskennellyt hätäkeskusmaailmassa jo vuodesta -99. Aluksi hätäkeskuspäivystäjänä kunnallisessa hätäkeskuksessa ja sieltä valtiollistamisen myötä hätäkeskukseen päivystäjäksi vuonna 2003. Vuonna 2007 siirryin hätäkeskustietojärjestelmän kouluttajaksi hallinnon puolelle, ja vuonna 2009 sain vakituisen suunnittelijan viran. Organisaatiomuutosten myötä nykyinen titteli on muovautunut sovellusasiantuntijaksi ja työskentelen Tietojärjestelmät-yksikössä.

Työn antoisimpana puolena Minna kokee työn merkityksellisyyden, vaihtelevat työpäivät ja jatkuvan oppimisen. 

- Itselleni on hyvin tärkeää, että voin omalta osaltani olla viemässä asioita eteenpäin, jotta hätäkeskuspäivystäjällä olisi mahdollisimman hyvät tekniset edellytykset tehdä työtään. Suhtaudun häiriönhallintaan suurella vakavuudella, jotkut ehkä voisivat kuvailla, että jopa intohimoisesti. Kun tilanne on päällä, yritän pysyä rauhallisena sekä yritän asia kerrallaan edetä ja pitää itseni ajan tasalla mitä tapahtuu missäkin vaiheessa. 

Minna korostaa, että ilman ympärillä olevia asiantuntijoita ympärillä, olisi työnteko huomattavasti vaikeampaa. Suoraan sanoen mahdotonta.

- Meillä on upea tiimi, missä jokainen asiantuntija tekee tärkeää työtä ja tuo omalla osaamisellaan täydennystä tiimiimme. Toisinaan päivät ovat venyneet eikä tunteja ole laskettu, mutta koen, että olemme tähän mennessä suoriutuneet kohtalaisen hyvin suuremmistakin kiipeleistä.