Päivitä 112 Suomi -sovelluksesi
Perjantaina 11.2.2022 sovelluskauppoihin tulee uusi päivitysversio 112 Suomi -sovelluksesta. Uudessa versiossa on parannettu ilmoitusasetuksia ja sovelluksen saavutettavuutta.
112-päivänä julkaistava päivitysversio 112 Suomi -sovelluksesta sisältää parannuksia sovelluksen ilmoitusasetuksiin. Käyttäjien palautteiden perusteella sovelluksen ilmoitusasetuksia on laajennettu.
– Meille on tärkeää kuunnella käyttäjien palautetta ja kehittää sovellusta sen mukaan. Olemme vuosien aikana saaneet paljon palautetta ja se on aina sovelluksen kehittämisen kannalta hieno asia. Tässä päivityksessä olemme huomioineet yhden pienen, mutta tärkeän seikan ilmoitusasetuksista, kertoo Hätäkeskuslaitoksen sovellusasiantuntija Sami Suomalainen.
Uusissa asetuksissa käyttäjä voi itse säätää vaara-, viranomais- ja liikennetiedotteiden ilmoitusten äänenvoimakkuutta. Liikennetiedotteista voi valita, haluaako niitä tiedotelistaukselle ja tuleeko niistä ilmoitusta vai ei. Vaaratiedotteita ei kuitenkaan saa täysin äänettömäksi, ja niistä sovellus antaa aina ilmoituksen.
Esteettömyys tavoitteena
Sovelluksen saavutettavuutta on parannettu uudessa versiossa huomattavasti. Käyttäjä voi itse päättää asetuksista näytön suunnan ja sovellusta voi käyttää jatkossa myös vaakatasossa. Sovelluksen palveluvalikoiden ja eri toimintojen ulkonäköä on muutettu niin, että kontrastit erottuvat nyt paremmin ja fontin kokoa voi suurentaa 200 prosenttia. Lisäksi sovellus toimii loogisemmin avustavalla teknologialla, kuten ruudunlukijalla. Yhdenvertainen hätäkeskuspalvelu on sovelluskehittämisen tavoite.
– Digipalvelulain mukaan viranomaisten sovelluksien on täytettävä saavutettavuuskriteerit. Olemme auditoineet sovelluksen käytettävyyttä ulkopuolisilla asiantuntijoilla ja palautteen perusteella olemme muuttaneet sovelluksen toimivuutta niin, että se huomioi nyt rajoitteet ja avustavan teknologian paremmin, Suomalainen toteaa.
– Työskentelyä saavutettavuuden parissa jatketaan ja seuraavaan päivitykseen on luvassa vielä lisää uudistuksia sovelluksen taustatoimintoihin. Yhdenvertaisuus ja esteettömyys on meidän tavoitteemme myös sovelluksen osalta.
112 Suomi -sovelluksella on jo noin kaksi miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sen palveluvalikoimasta paikannetun hätäpuhelun lisäksi löytyvät muun muassa voimassa olevat vaara-, viranomais- ja liikennetiedotteet sekä ohjeita eri tilanteisiin, päivystysnumerot, etätulkkauspalvelu, lähimmän sydäniskurin paikannus ja ulkoministeriön matkustusilmoitus.
Lisää sovelluksen palveluista ja sen käyttöönotosta voit lukea Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilta. Tee turvallisuusteko ja päivitä tai lataa 112 Suomi -sovellus puhelimeesi.
Tutustu myös
Näin hyödynnät 112 Suomi -sovellusta hätä- ja ongelmatilanteissa
112 Suomi -sovellukseen uusia ominaisuuksia
Kiireettömiin ensihoidon tehtäviin vastataan moniammatillisella yhteistyöllä
Hätäkeskuspäivystäjiä valmistui Pelastusopistolta
Hätäkeskuspäivystäjäkurssi 43 valmistujaisia juhlittiin Pelastusopistolla perjantaina 20. joulukuuta 2024. Työt hätäkeskuksissa alkavat maanantaina 13. tammikuuta 2025.
Hätätilanteet eivät pysähdy edes jouluna
Juhlapyhinäkin kellon ympäri työskentelevät hätäkeskuspäivystäjät saavat työssään huomata, ettei joulu ole kaikille iloinen asia. Hätätilanteet ja avun tarve eivät pysähdy edes jouluisin.
Hätäkeskuslaitokseen luotetaan
T-Median toteuttaman Luottamus&Maine-tutkimuksen mukaan Hätäkeskuslaitoksella on kansalaisten näkökulmasta julkishallinnon kolmanneksi paras maine. Hätäkeskuslaitoksen kohdalla kansalaiset kokivat parhaimmaksi maineen osa-alueeksi vastuullisuuden.
Ammattikunnan edustajana Linnan juhlissa
Vuoden hätäkeskuspäivystäjä Anniina Takala viettää itsenäisyyspäivää Presidentinlinnassa. Hän kokee kutsun olevan kunnianosoitus koko ammattikunnalle.
Mistä apua myrskytilanteissa?
Myrskyt aiheuttavat erilaisia ongelmia ja tuhoja, kuten puiden kaatumisia ja sähkökatkoja. On tärkeää tietää, milloin myrskyn aiheuttamissa haasteissa on syytä soittaa hätänumeroon ja miten myrskyn aiheuttamiin hätätilanteisiin voi varautua.