Hätäkeskuslaitos siirtyy uuteen keskitettyyn uutispalveluun
Hätäkeskuslaitos ottaa käyttöön uuden uutispalvelun medialle tammikuussa 2021. Uudessa palvelussa on kootusti medialle osoitettu aineisto, kuten tiedotteet, julkaisuvapaa kuvamateriaali ja kutsut mediatilaisuuksiin. Myös ennakkotiedotteet löytyvät palvelusta.
Uutispalvelun käyttäjäksi pääset rekisteröitymällä palveluun osoitteessa: uutispalvelu.112.fi. Hätäkeskuslaitos pyytää rekisteröitymisen yhteydessä nimen, sähköpostin ja median, jota edustaa. Todennamme medianedustajat sähköpostin perusteella. Freelancer-toimittajilta pyydetään lisäksi pressikortin numero ja esimerkki mediasta, jota on edustanut. Emme katso mediaksi esimerkiksi blogeja, uutisparodiasivustoja, yleisönosastokirjoituksia tai satunnaisjulkaisuja.
Rekisteröitymisen jälkeen saat linkin sähköpostiisi, jolla voit tilata uutispalvelusta eri palveluita: tiedotteet, uutiset, mediakutsut tai kaikki uutispalvelussa julkaistavat aineistot. Voit peruuttaa tai muokata tilaustasi omien tietojen kautta.
Lähetämme mediatiedotteita vanhan järjestelmän kautta tammikuuhun asti, jonka jälkeen kaikki tiedotteet lähetetään vain rekisteröityneille median edustajille.
Voit tutustua uutispalvelun tietosuojaselosteeseen tästä.
Median edustaja, tervetuloa uuden uutispalvelumme käyttäjäksi.
Tutustu myös
Hätänumeroon tehtiin vuodenvaihteessa 14 200 ilmoitusta
Hätänumeroon tehtiin jouluna 19 700 ilmoitusta
Ensihoidolle välitetyt tehtävät kääntyivät laskuun
Eri kohderyhmille painotetaan hätänumerosta eri asioita
112-päivä on valtakunnallinen tempaus, jonka tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio hätänumeroon 112 ja hätätilanteiden tunnistamiseen. 112-koulutuksessa on hyvä pohtia kohderyhmälle ominaista toimintaa ja ymmärrystä. Esimerkiksi lapsille ja nuorille on hyvä painottaa eri asioita kuin ikäihmisille tai vaikka maahanmuuttajille ja ulkomaalaisille.
Ihmisen kohtaaminen on hätäkeskuspäivystäjän työn ytimessä
Vaikka teknologia kehittyy, ovat hätäkeskuspalvelut jatkossakin pääasiassa ihmisten palvelua ihmisille. Se vaatii vuorovaikutustaitoja, ja itsetuntemusta omien reaktioiden tunnistamiseksi ja kuormituksen rajaamiseksi.
Hätänumeroon tehtiin vuodenvaihteessa 14 200 ilmoitusta
Hätänumeroon tehtiin vuodenvaihteessa eniten ilmoituksia tehtävälajeista: ilkivalta, järjestyslakirikkomus tai muu häiriökäyttäytyminen, kaatuminen sekä muu sairastuminen. Suurin osa tehtävistä välitettiin ensihoidolle.
Hätänumeroon tehtiin jouluna 19 700 ilmoitusta
Hätänumeroon tehtiin joulupyhinä eniten ilmoituksia tehtävälajeista heikentynyt yleistila, kaatuminen ja rintakipu. Suurin osa hälytystehtävistä välitettiin ensihoidolle.
Hätäkeskuspäivystäjiä valmistui Pelastusopistolta
Hätäkeskuspäivystäjäkurssi 43 valmistujaisia juhlittiin Pelastusopistolla perjantaina 20. joulukuuta 2024. Työt hätäkeskuksissa alkavat maanantaina 13. tammikuuta 2025.