112-päivää vietetään 11. helmikuuta

Julkaisuajankohta 14.1.2022 11.06
Uutinen
Kaksi lasta vetää pulkkaa lumisessa maisemassa.

Ota teemapäivä huomioon esimerkiksi työpaikalla, koulussa, harrastus- ja yhdistystoiminnassa sekä sosiaalisessa mediassa.

112-päivää vietetään jälleen 11. helmikuuta. Paikallistapahtumat ovat tärkeä osa 112-päivän kampanjaa ja perinteitä, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi suosittelemme vuonna 2022 järjestämään tapahtumat verkossa tai ilman yleisöä.

Keinoja löytyy

Kampanjassa turvallisuustoimijat sekä esimerkiksi koulut, työpaikat, harrasteseurat ja yhdistykset voivat jakaa arvokasta turvallisuustietoutta ja näin vaikuttaa ihmisten turvallisuuden tunteeseen. Lisäksi jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomion pieniin arjen tekoihin ja valintoihin. Voit hyödyntää muun muassa 112-päivän verkkosivuilta löytyviä materiaaleja.

Jaa turvallisuustietosi myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #112paiva #112dagen #112day.

Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä

Vuonna 2022 kampanjaa vietetään teemalla ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”. Turvallisuuden tunteella tarkoitetaan muun muassa onnettomuuksien, tapaturmien ja rikosten sekä näihin rinnastettavien ilmiöiden aiheuttamien pelkojen ja huolien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
Jo perinteeksi muodostunutta 112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. 

Vuonna 2008 vietettiin ensimmäistä Euroopan yhteistä 112-päivää. Jotta 112 saataisiin tunnetuksi kaikkialla EU:ssa, Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi.