Hätäkeskuslaitoksen toimintaan voi nyt tutustua verkkojulkaisusta
Uudessa Hätäkeskustoiminta Suomessa -julkaisussa kuvataan ytimekkäästi Hätäkeskuslaitoksen toimintaa ja palveluita. Julkaisu on suunnattu kaikille 112-toiminnasta ja virastosta kiinnostuneille. Myös sidosryhmät voivat hyödyntää julkaisua omassa toiminnassaan.
Traumasta voi puhua
112 Hätäkeskus -podcastin kolmannen jakson aiheina ovat posttrauma sekä siihen liittyvä posttrauma-työpaja, joista keskustelemassa ovat vuoromestari Miia Pohjolainen ja psykoterapeutti Markku Andelin. Keskustelua johtaa viestintäasiantuntija Patrick Tiainen.
Vastuullisuusraportissa uudet tunnusluvut
Hätäkeskuslaitos julkaisi huhtikuussa 2022 ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa. Tänä vuonna raporttiin tehtiin päivitykset tunnuslukuihin ja tilastoihin. Sisällöltään päivitetty raportti on edellisen kaltainen.
Kansalaisten toiminta onnettomuuspaikalla näkyy sekä hätäkeskuspäivystäjän että palomestarin työssä
Hätäkeskuslaitoksella ja pelastuslaitoksilla törmätään ajoittain samanlaisiin ilmiöihin ja asioihin. Osa tällaisista liittyy liikenteeseen sekä onnettomuuspaikalla toimimiseen.
eCall tuo turvaa tilanteisiin, joissa kuljettaja ei voi hälyttää apua itse
Viime aikoina on uutisoitu ajoneuvojen automaattisista hätäpuhelujärjestelmistä. Niistä paneurooppalainen eCall muodostaa yhteyden suoraan lähimpään hätäkeskukseen, ja lähettää tietoa suoraan hätäkeskustietojärjestelmään.
112-päivää vietetään 11. helmikuuta

Ota teemapäivä huomioon esimerkiksi työpaikalla, koulussa, harrastus- ja yhdistystoiminnassa sekä sosiaalisessa mediassa.
112-päivää vietetään jälleen 11. helmikuuta. Paikallistapahtumat ovat tärkeä osa 112-päivän kampanjaa ja perinteitä, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi suosittelemme vuonna 2022 järjestämään tapahtumat verkossa tai ilman yleisöä.
Keinoja löytyy
Kampanjassa turvallisuustoimijat sekä esimerkiksi koulut, työpaikat, harrasteseurat ja yhdistykset voivat jakaa arvokasta turvallisuustietoutta ja näin vaikuttaa ihmisten turvallisuuden tunteeseen. Lisäksi jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomion pieniin arjen tekoihin ja valintoihin. Voit hyödyntää muun muassa 112-päivän verkkosivuilta löytyviä materiaaleja.
Jaa turvallisuustietosi myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #112paiva #112dagen #112day.
Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä
Vuonna 2022 kampanjaa vietetään teemalla ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”. Turvallisuuden tunteella tarkoitetaan muun muassa onnettomuuksien, tapaturmien ja rikosten sekä näihin rinnastettavien ilmiöiden aiheuttamien pelkojen ja huolien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
Jo perinteeksi muodostunutta 112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien.
Vuonna 2008 vietettiin ensimmäistä Euroopan yhteistä 112-päivää. Jotta 112 saataisiin tunnetuksi kaikkialla EU:ssa, Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi.