Matkustusilmoituksen voi nyt tehdä 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta

Julkaisuajankohta 17.8.2021 12.33
Tiedote
112 Suomi -sovelluksen kuvituskuva.

112 Suomi -mobiilisovelluksen palveluvalikoima kasvaa 17. elokuuta. Sovelluksen avulla voi nyt tehdä matkustusilmoituksen.

112 Suomi on Hätäkeskuslaitoksen tuottama mobiilisovellus, jota on kehitetty yhteistyössä eri turvallisuustoimijoiden ja viranomaisten kanssa. Suuren käyttäjämäärän ansiosta siitä on kehittynyt kattava palvelukokonaisuus kansalaisten turvallisuuspalveluille. 

Elokuussa sovelluksen valikoimaan on lisätty ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palvelu. Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa. Matkustusilmoituksen voi sovelluksen lisäksi tehdä myös verkossa https://matkustusilmoitus.fi/.

Ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikön Outi Saarikosken mukaan matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle. 

-    Matkustusilmoituksen avulla ulkoministeriölle voi ilmoittaa tiedot ulkomaanmatkasta tai ulkomaille muutosta sekä yhteystiedot matkan aikana. Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä kaikille ulkomaanmatkoille ja erityisesti silloin, jos matkustaa riskialueille. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa. Näin voit tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseesi myös lähettämisen jälkeen. 

112 Suomi -sovelluksella jo lähes 2 miljoonaa käyttäjää.

-    On tärkeää, että kansalainen löytää tarvitsemansa palvelun avuntarpeen yllättäessä. Olemme tyytyväisiä, että sovelluksella pystytään nyt palvelemaan paremmin myös ulkomailla olevia suomalaisia. Sovelluksella on tällä hetkellä lähes 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja toivommekin, että yhä useampi muistaa käyttää sovellusta tarpeen vaatiessa, muistuttaa operatiivisen osaston johtaja Marko Nieminen Hätäkeskuslaitokselta.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Matkustusilmoitus löytyy sovelluksen Palvelut-välilehdeltä kohdasta Palvelut/Hätä- tai ongelmatilanne ulkomailla/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle sekä Palvelut/ Muut palvelut/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle. 112 Suomen uusi ominaisuus päivittyy sovellukseen dynaamisesti 17.8. alkaen ja vaatii sovelluksen uudelleenkäynnistyksen.