Vi utmanar er att tacka säkerhetsaktörerna på 112-dagen

Utgivningsdatum 4.2.2021 13.25

Tusentals människor är verksamma i kedjan av säkerhetsaktörer. De utför värdefullt arbete för oss alla. Vi vill utmana er att tacka hjälpkedjan.

Under tidigare år har säkerhetsaktörerna organiserat olika evenemang runt om i landet och Europa på 112-dagen för att göra nödnumret 112 känt och vägleda oss att agera rätt i olika nödsituationer. I år kommer 112-dagen att firas virtuellt och vi vill utmana er att delta och tacka dem som ni eventuellt har fått hjälp av i en nödsituation.

Europeiska nödnummerorganisationen Eena - the European Emergency Number Association (på engelska) utmanar alla européer att delta och tacka aktörerna inom säkerhetsbranschen. Dela din berättelse eller tacka med hashtaggar #thankyouchain #112Day2021 #112paiva. 

Bland deltagarna delar vi ut 10 stycken första hjälpen-väskor som donerats av Finlands Röda Kors*.
Europeiska kommissionen har tillsammans med Europaparlamentet och rådet utsett den 11 februari till Europas 112-dag för att göra nödnumret 112 känt i hela Europa. Alla har rätt till säkerhet.

*Första hjälpen-väskorna distribueras via sociala medier och vi kontaktar väskornas mottagare via ett privat meddelande från kanalen.