Tiedotteet

27.06.2022

Juhannus työllisti hätäkeskuksia

Hätäkeskuslaitos vastaanotti perjantain 24.6. ja sunnuntain 26.6. välisenä aikana yhteensä noin 34 200 hätäilmoitusta. Viime vuoden vastaavana aikana hätäilmoituksia vastaanotettiin noin 33 000, joten juhannus oli hätäkeskusten näkökulmasta katsoen hieman viime vuotta vilkkaampi.

Tiedote Hätäkeskuspalvelut
27.06.2022
21.06.2022

Hätäkeskuspäivystäjän vinkit juhannuksen juhlijoille

Ylipäivystäjä Essi Molkkarin mukaan juhannuksena hätäilmoituksissa korostuvat perinteisesti alkoholin aiheuttamat ongelmat, tapaturmat ja vesillä sattuvat onnettomuudet. Suuri osa hätä- ja ongelmatilanteista voidaan välttää hyvällä asenteella ja varautumisella.

Tiedote Hätäkeskuspalvelut
21.06.2022
07.06.2022

Henkilöstökatsaus 2021: Työhyvinvointiin panostaen

Hätäkeskuslaitoksen henkilöstökertomus on valmistunut. Vuosi 2021 sujui tavoitteisiin nähden kokonaisuudessaan hyvin, haastavasta operatiivisesta henkilöstötilanteesta ja koronakriisistä huolimatta. Vuoteen sisältyi paljon panostuksia henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Tiedote Hätäkeskuspalvelut Henkilöstö Ikäryhmät Koulutus
07.06.2022

Blogit

null Hii-o-hoi talven riemuista nauttivat!

Lumiset kelit kutsuvat ulos ja odottavat juuri sinua kokemaan talven valkoinen ihmemaa. Kun ulkona ollaan ja upeista talvikeleistä nautitaan, tässä hätäkeskuspäivystäjän pieni muistilista talven riemuihin varmuuden varalle.

  • Muista pulkkamäessä, laskettelurinteessä ja rinnehississä hyvät käytöstavat, auta ystävällisesti apua tarvitsevaa.
  • Älä laturaivoa hitaammin eteneville, älä etenkään hiihtoa opettelemassa oleville lapsille ja nuorille; jokaiselle riittää latua ja jokainen on joskus vasta-alkaja.
  • Järvien ja meren jäällä liikkuessasi pidä naskalit kaulassasi roikkumassa, varo erityisesti ojien ja jokien virtauspaikkoja, niissä jää on heikompi. Älä mene jäälle yksin, ota kaveri mukaan turvaksi ja seuraksi.
  • Muista autolla liikkuessasi noudattaa liikennesääntöjä, pitää hyvät turvavälit matkan ajan ja ennakoida sään muutokset matkareitille tai nopeuksille. Jätä kiire kotiin.
  • Soita yksinäiselle vanhukselle ja pyydä häntä ulos kävelylle kuulumisia vaihtamaan; käykää kahvilla, puistoissa tai muuten vaan talvisesta tunnelmasta nauttimassa. Lyhytkin ulkoilu tekee kaikille hyvää iästä riippumatta.
  • Ja kutsumattomien vieraiden varalle: kerro naapurillesi, jos olet lähdössä reissuun pidemmäksi viikonlopuksi tai talvilomallasi: jätä hänelle myös puhelinnumero, josta sinut saa kiinni, jos jotain kodissasi sattuu tällä välin. Pohdi myös, kuka auraa pihasi lumesta tällä välin: koskematon hanki kertoo muille, että talossa ei juuri nyt olla kotona. Älä jätä asuntoa täysin pimeäksi: pieni valo eteisessä ja keittiössä antaa ymmärtää, että asunnossa on joku paikalla.
  • Tarkista, mitä lisäpalveluja löytyy 112-sovelluksestasi. Voit tarvita esim. Tienkäyttäjän palvelua automatkasi aikana tai keskusteluapua kriisitilanteessa. 

Muistetaan talven riemuista huolimatta myös korona-ajan rajoitukset: pidetään huolta hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä, käytetään kasvomaskeja silloin kun turvavälit eivät toteudu sekä vältetään kokoontumisia.  

Lähdetään ulos nauttimaan näistä upeista talvikeleistä, jotka saimme!

Anne, hätäkeskuspäivystäjä

Kuva: Sonja S. 2022